Ismét látványos újítást vezet be a Facebook

Átalakul a Facebook csevegőfelülete, egyes Instagram-felhasználók már tudnak üzenni a Messengeren lévő barátaiknak úgy, hogy ahhoz nem kell legyen Facebook-fiókjuk, illetve a Messenger felhasználói úgy cseveghetnek az Instagram-profilokkal, hogy nekik nem kell letölteniük a képmegosztót.
Rácz Gergő, 2020. szeptember 30. szerda, 18:43
Fotó: Pixabay

A Facebook egy ideje már rebesgeti, hogy szeretné szorosabban összefogni a különféle csevegőit, így a WhatsAppot, a Messengert és a Direct funkcióval ellátott Instagramot - írja a 24.hu. Ez nem azt jelenti, hogy egyetlen nagy levelezővé olvadna össze minden szolgáltatás, hanem hogy a különálló appokban a bejövő üzeneteknél lesz egy külön szekció a másik szolgáltatásból érkező üzeneteknek.

Ennek a törekvésnek az első gyakorlati eredménye, hogy elkezdték tesztelni az Instagram és a Messenger felhasználók közti csevegést, ami bizonyos piacokon egy szűk kör számára már elérhető. A szöveges üzenetek mellett fotók, videók is továbbíthatók.

A következő lépés az lehet, hogy a WhatsAppal is nagyobb legyen az átjárás a többi csevegő közt, illetve hogy szélesebb körben is elérhetővé teszik az újításokat, ám a közösségi óriás még nem árult el további tudnivalókat az ütemezéssel kapcsolatban.

HOZZÁSZÓLÁSOK