Nagy dobásra készül a Facebook - rossz hír ez a Google-nek

Nem bízik a Google-ben a Facebook, ezért olyan operációs rendszert épít, ami alkalmas lesz az Android leváltására - írja a PCWorld.
Szász Péter, 2019. december 23. hétfő, 09:50
Fotó: Getty Images

A Facebook nemrég új kampusz építésébe fogott, hol többek között hardvereket terveznek majd. Ezeken pedig az Androidtól független szoftvereket szeretnének futtatni - olvasható a portálon.

A fejlesztésekben részt vesz az operációs rendszerek igazgatójaként az a Mark Lucovsky is, aki a Windows NT fejlesztését segítette a Microsoftnál. Emellett saját chipeket és új virtuális asszisztenst is akar a Facebook a termékeihez.

A Facebook a jövőben is megtartja az androidos alkalmazásait, így a platformról nem tűnik el. A közösségi óriás azonban ezúttal mindent maga szeretne összerakni, nem bízik a versenytársaiban, és ennek hangot is adott. Attól is tart továbbá, hogy ha összetűzésbe kerülne a Google-lel, akkor sokrétű problémákba futna bele.

Saját hardver és szoftver mellett pedig a kormány sem kényszeríthetné olyan könnyen, hogy a felvásárolt egységeket önálló cégként szervezze ki a Facebook.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

konrada, 2019.12.23 10:13

Ez a saját mobilos op-rendszer már a Microsoftnak is nagyon bejött!;))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html