Itt a meglepő kijelentés: 24 órán keresztül nem lesz internet?

Bár decemberben jellemzően megnő a sokszor megdöbbentő prognózisok száma, van, aki szerint ez az állítás egyáltalán nem utópia. El is magyarázza, miért.
Napi.hu, 2016. december 22. csütörtök, 13:46
Fotó: Stocksnap

2017-ben szinte biztosan jönni fog a meglepetés és a Föld egyes részein 24 órára lekapcsolják majd a világhálót - véli James Carder, az it-biztonsággal foglalkozó LogRhythm egyik vezetője. Az állítás nemcsak minket, de a Business Insidert is meglepte, ezért megkeresték a szakembert, hogy magyarázza meg jobban kijelentését.

Nos, Carder szerint nincs semmi meglepő az állításban, hiszen már idén is lehetett látni, hogy próbálkoznak a bűnözők. Jó példa erre amikor a Twittert és a Spotify-t is elérhetetlenné tették néhány órára. Ezek csak tesztek voltak - mondja a LogRhythm alelnöke.

Nem nehéz elképzelni azt, hogyha valaki képes volt ilyen nagy oldalakat, illetve az USA internetének egy részét pár órára kilőni, akkor az képes lehet sokkal nagyobb hatású lépésekre is - ütötte tovább a vasat Carder.

Szerinte nem csak ez lesz az egyetlen változás: a jövőben sokkal nagyobb gondot okoznak majd a hamis hírek a neten, sőt, ez a probléma már a kisebb médiavállalkozások mellett az olyan óriásokat is érinteni fogja, mint a CNN vagy a Fox News. A befolyásoló hatalom ugyanis eltolódik tőlük a kisebb szájtok felé, amire ők a hírek nagyobb kontrollálásával fognak válaszolni - pont úgy, ahogy a Facebook teszi az amerikai elnökválasztás után. Ez azonban messzire vezethet, így elképzelhető, hogy a hackerek éppen a szólásszabadság nevében fogják megtámadni és lelőni ezen médiaóriások internetes oldalait - folytatta Carder.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

POTUS, 2016.12.22 18:55

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ablakzsiraf, 2016.12.22 17:49

Teljesen más dolog kilőni egy interneten alapuló tetszőleges szolgáltatás szoftvereit és teljesen más dolog magát az internetes infrastruktúrát használhatatlanná tenni. Persze akinek a Facebook az internet, az így járt, de azért az internet nem a Facebook.
Ami gyakorlati veszélyt nyújthat, az a root DNS szerverek elleni támadások, ha azokat több órára kilövik, az Internet ugyan megmarad, de használhatatlan lesz, hacsaknem nincs egy papírra felírva mindenkinek minden használt oldal, szolgáltatás szerverének IP címe... de egy darabig a cache névszerverek ez esetben azért segítenek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

egyember, 2016.12.22 16:08

Ez esetben 9 hónap múlva a világon mindenütt megnő a születések száma.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html