Díjazták a digitális gazdaság legkiválóbbjait

Egy digitális oktatást támogató polgármestert, egy forradalmi rákkutató módszert, mesterséges intelligencia alapú logisztikai megoldást és üzleti intelligenciára specializálódott ügyvezetőt díjazott az IVSZ - derül ki a szövetség közleményéből.
Szabó Zsuzsanna, 2018. szeptember 14. péntek, 12:51
Fotó: Napi.hu

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) a negyedszázados jubileumát ünneplő Menta konferencián immár huszadik alkalommal adta át a Gyurós Tibor Díjakat. Az egyik legnagyobb ágazati szövetség minden évben négy kategóriában díjazza a digitális gazdaság és oktatás legkiválóbbjait.

A 2018-as Gyurós Tibor-díj győztesei:

  • az Év IKT Menedzsere: Csillag Péter - Starschema Kft., ügyvezető igazgató
  • az Év Digitális Oktatás Nagykövete: Cser-Palkovics András, Székesfehérvár MJV polgármestere
  • az Év IKT Innovációja: Turbine AI
  • az Év IKT Projektje: a Waberer's International mesterséges intelligencia projektje

Soha nem látott érdeklődést tapasztaltunk: minden korábbinál több, összesen 50 jelölés, és 25 pályázat érkezett az értékelő bizottsághoz. Különösen sok jelölést kaptunk a digitális oktatás nagykövete díjra - mondta Laufer Tamás, az IVSZ elnöke.

A Starschema Kft. Csillag Péter vezetésével egy több mint 200 főt foglalkoztató, prosperáló, a nemzetközi porondon is jelentős eredményeket elérő technológiai céggé nőtte ki magát.

Cser-Palkovics András Magyarország polgármesterei közül elsőként karolta fel a digitális oktatás ügyét - derül ki az IVSZ közleményéből. Támogatásának és munkájának köszönhetően hazánk első digitális élményközpontjában, az Alba Innovárban a fehérvári fiatalok - szociális helyzettől függetlenül - ingyenesen ismerkedhetnek a digitális világgal.

Az Év IKT innovációja díjat elnyerő Turbine újításának lényege, hogy a hosszadalmas és bonyolult laborkísérletek helyett számítógépes szimulációk formájában vizsgálja meg az egyes rákgyógyszerek várható hatását.

Az Év IKT Projektjét megvalósító Waberer's International Intelligens Tervezőmotort alkotott; egy olyan fuvartervező platformot, amely összetett algoritmusok segítségével hatékonyan képes egymáshoz rendelni a sofőröket, a szállítmányokat és az úticélokat.

Képünk forrása: IVSZ

HOZZÁSZÓLÁSOK