A szolgáltató augusztus elejétől kereskedelmi forgalomban elérhető, országos lefedettségű NB-IoT hálózatot tesz elérhetővé ügyfelei számára, aminek köszönhetően az önkormányzatok és vállalkozások szabadon tudnak digitális fejlesztéseket végrehajtani többek között a városi vagy vállalati infrastruktúrában, termelésben vagy akár a mezőgazdaságban. A bázisállomások száma augusztus végéig várhatóan 2000 darab fölé emelkedik - derül ki a Vodafone Magyarország közleményéből.

Az NB-IoT hálózat (szenzorok hálózata) kis mennyiségű adatot tud nagy lefedettséggel továbbítani, így cellánként akár 10 ezer eszközt is ki tud szolgálni. Mivel a szenzorok a felhasználó által megadott időközönként ellenőrzik környezetüket, ezért energiával el nem látott területeken, elemmel akár 5 évig is működőképesek - mondta Király István, a Vodafone Magyarország Vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese. A hálózat másik nagy előnye, hogy költséghatékonyan telepíthető és üzemeltethető - tette hozzá.

Az NB-IoT szolgáltatás sok "okos város" megoldás mellett kitűnő infrastruktúrát biztosít az okosparkoláshoz, okosmérők leolvasásához, a kisértékű beruházási eszközök helyének és működési paramétereinek nyilvántartásához - emelte ki a telekommunikációs vállalat közleményében.