Magyarország is csatlakozott az 5G-fejlesztésről szóló nyilatkozathoz Észtországban

Magyarország is csatlakozott a távközlési miniszterek észtországi informális találkozóján az 5G-fejlesztésről szóló nyilatkozathoz, amely az új technológiát segítő politikai és szabályozási keret megteremtését szorgalmazza - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden az MTI-vel.
Szabó Zsuzsanna, 2017. július 18. kedd, 17:36
Fotó: Napi.hu

A minisztérium ismertette, hogy a dokumentum szerint Európa globális piacvezető szerepre tör az 5G technológiában. A közlemény idézi Mernyei Ákos Pétert, az NFM Európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárát, aki a találkozón hangsúlyozta: az 5G a közlekedést, az egészségügyet, az energiát, a földművelést is befolyásolni fogja, így a korábbi mobilkommunikációs hálózati fejlesztéseknél nagyobb hatása lesz.

Magyarország a világ harmadik legjobb minőségű 4G mobilhálózatával rendelkezik, így kedvező helyzetből indul a következő generációs fejlesztések terén kibontakozó nemzetközi versenyben - tette hozzá.

A helyettes államtitkár szerint a világ legnagyobb mobil- és technológiai vállalatai Magyarországon is jelen vannak és elkötelezettek a fejlesztések iránt. Kiemelte a Zalaegerszegen épülő járműipari tesztpályát, amely az új technológiákra épülő alkalmazások tesztelését is lehetővé teszi - írta az NFM.

HOZZÁSZÓLÁSOK