Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Comnica az év elején döntött arról, hogy megvásárolja az üzleti telefon- és az internetszolgáltatás piacán ismertté vált országos szolgáltató, az Externet portfólióját. A 2019. február elején aláírt megállapodás értelmében a felszámolás alatt álló cég szolgáltatásait - a vezetékes internetes előfizetések kivételével - 2019. márciusától a Comnica viszi tovább - közölte a cég.

A Comnicához kerültek az Externet domain, webhosting, vezetékes telefon, mobilinternet és elektronikus postafiók szolgáltatásai - így az @externet.hu e-mail végződések is. A vállalaté lett továbbá az Externet teljes eszközparkja, több mint nyolcezer előfizetése, és az Externet kiemelt ügyfelének, a Vodafone-nak is a Comnica biztosítja majd a vállalati vezetékes szám szolgáltatást. Az üzletszerzés egyik érdekes iparági aspektusa, hogy a Comnica - itthon egyedülállóan - mobil internetes hírközlési szolgáltatóként kínál majd publikus, fix IPv4 címeket a vállalkozások számára.

A közlemény szerint a szolgáltatások átvételéről az elmúlt hónapokban a Comnica folyamatosan tájékoztatta az Externet előfizetőit, így 2019. március 1-től már a Comnica ügyfélszolgálata szolgálja ki az előfizetőket.

A Comnica contact center és ügyfélkapcsolati megoldások fejlesztésével és internet alapú hangszolgáltatások kereskedelmével foglalkozik, 18 éve aktív szereplője a telekommunikációs piacnak, szolgáltatásait 40 országban értékesíti, rendszerein több mint 100 nemzetközi és hazai hálózatot kapcsol össze. A cég korábban UHU Systems néven vált ismertté Magyarországon és a régióban, 2018. júliusától végzi a tevékenységét Comnica Kft. néven.