Február óta a Vodafone Magyarország Digitális Tantermeiben zajlik az oktatás Monor összes iskolájában - általános, közép és szakképző iskolában egyaránt -, így több mint 2900 tanár és diák részesül minőségi digitális oktatásban - közölte a telekommunikációs cég.

A szolgáltató által végzett beruházás mértéke összesen közel 100 millió forint, amely a kormány okosváros stratégiájának keretében a Belügyminisztérium támogatásával valósult meg.

Az elmúlt években több helyen valósultak meg okosvárosok létrejöttét megcélzó fejlesztések, ezek azonban elszigeteltek, egyediek voltak, nem feltétlenül kezelték komplexen a problémákat. Ezek miatt döntött úgy a Belügyminisztérium, hogy okosváros pilot programot indít, amely a későbbiekben mintaként szolgálhat - mondta Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára. Ennek keretében kezdődött meg Monoron az okosváros projekt kialakítása, melynek egy fázisa a Digitális Tantermek kiépítése - tette hozzá.

Dobó Mátyás, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatások üzletágának vezérigazgató-helyettese szerint az eddigi visszajelzések nagyon pozitívak, február óta a pedagógusok napi szinten használják a szolgáltatást, legyen szó offline, online vagy hibrid oktatási formáról. A SEOS keretszoftver legújabb fejlesztéseinek köszönhetően a rendszert asztali számítógépről, laptopról, okostelefonról vagy akár tabletről is lehet használni az összes népszerű operációs rendszeren - tette hozzá.

Az Okos tanterem projekt. A 21. század követelményeihez már nélkülözhetetlen a digitális kompetencia, amelyet a Covid-helyzet miatt immáron másodszor bevezetett tantermen kívüli digitális munkarend tapasztalatai is megerősítettek - mondta Hrutkáné Molnár Monika, a Monori Tankerületi Központ igazgatója, aki szerint Monor Okosváros projekt keretében lehetőségük nyílt arra, hogy valamennyi monori iskolában fejlesszék a digitális eszközellátottságukat, ezáltal megteremtve a lehetőségét annak, hogy korszerű gépekkel, illetve a tanári továbbképzéseken szerzett tapasztalatokkal a pedagógusok hatékonyabbá, színesebbé tegyék az oktatást.