2021 júliusában jött a hír, hogy az iparágán belül technológiai éllovasnak számító Svájci Posta többségi tulajdont szerzett a magyar alapítású IT-biztonsági cégben, a Tresoritban, ezzel a magyar startup-ökoszisztéma egyik emblematikus szereplője kezdett új fejezetet.

Akkor csak annyit lehetett tudni, hogy a teljes pénzügyi befektetői kör tulajdonrésze a felvásárlóhoz kerül, ősszel kiderült, hogy 89,78 százalék kelt el, a frissen közzétett pénzügyi jelentésből pedig kiderül, hogy 47 millió svájci frank, azaz közel 17,7 milliárd forint volt a vételár. A kisebbségi tulajdonrész továbbra is a menedzsment kezében van - olvasható a portálon. 

A Svájci Posta célja az volt, hogy a Tresorit technológiájával fejlessze tovább a digitális szolgáltatásait, de nem csak ez az egyetlen akvizíciójuk az ügyben: összesen hárommilliárd svájci frankot, azaz közel ezermilliárd forintot mozgósítanak a digitalizációjuk és adatvédelmük fejlesztésére a közeljövőben. A felvásárló a Svájci Postán belül a kommunikációs szolgáltatások üzletága, ide tartozik az e-posta és a titkosított email szolgáltatásuk is, a Tresorittal bővítik a portfóliót és az adatbiztonsági kompetenciáikat.

A Tresoritot 2011-ben alapította Lám István, Szebeni Szilveszter és Szilágyi György, szabadalmaztatott technológiájuk a végpontok közötti titkosításra épül: ez garantálja, hogy a felhőben tárolt fájlokhoz a feladón és címzetten kívül egyetlen harmadik fél, így maguk a Tresorit mérnökei sem férnek hozzá.

A Tresorit megtartotta saját brandjét, és önálló egységként működik a Svájci Postán belül.