A Twitter alkalmazottai 50 százalékos általános létszámleépítésre számítanak miután a Tesla és SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk a múlt héten átvette a közösségi hálózat irányítását. Ez körülbelül 3700 alkalmazottat jelent – írja a CNBC.

A Twitter újonnan kinevezett vezérigazgatója a Bloomberg szerint várhatóan megköveteli, hogy a közösségi hálózat azon alkalmazottai, akik korábban távmunkára kaptak engedélyt, jelentkezzenek a Twitter San Franciscóban és azon kívül található irodáiban.

A CNBC által megismert belső kommunikáció szerint Musk a Twitternél találkozott a tanácsadói belső körével, hogy megvitassák az elbocsátásokat.

A létszámcsökkentéssel kapcsolatos megbeszélés idejét - valószínűleg véletlenül - széles körben láthatóvá tették a Twitter alkalmazottai számára a belső rendszereiken.

Musk számos megbízható tanácsadót és alkalmazottat hozott a Twitterhez más cégeiből, hogy tanácsot adjanak neki a következő lépésekkel kapcsolatban, miután a múlt héten lezárult a felvásárlás.

Az év elején Musk hasonlóan fellépett a távmunka ellen a Teslánál, az elektromos járművekkel foglalkozó vállalkozásánál, amelyből jelentős vagyonának nagy részét szerezte.

A Teslánál azok a dolgozók, akik visszatértek az irodába, csalódtak a hosszú ingázásban, valamint a hatékony munkavégzéshez szükséges parkoló, felszerelés és hely hiányában a beszámolók szerint.

Miután a múlt héten 44 milliárd dollárért felvásárolta a Twittert, Musk igyekszik javítani az árréseket, többek között a létszám és a működési költségek csökkentésével, valamint új bevételi lehetőségek keresésével.