Egy, a Vodafone megbízásából készített felmérés szerint a 16-37 éves hazai internetezők 52 százaléka hetente néz online videós tartalmakat. A korlátlan adatmennyiség esetén  a megkérdezettek 46 százaléka online filmek, videók nézésére használná a mobilinternetét, sőt a közösségi oldalak tartalomfogyasztását tekintve is a harmadik legnépszerűbb tevékenység a videónézés.

A cég ügyfelei Carra Anita, a Vodafone Magyarország lakossági üzletágának vezérigazgató-helyettese szerint átlagosan 20 percet videóznak naponta. Mivel a videónézés az egyik legnagyobb adatfogyasztó, most ennek a netezésnek a jelentősebb részét wifin teszik. A videós tartalmak népszerűsége azonban exponenciálisan nő, ami még tovább növeli a "mobiladatéhséget", és hozzájárul a felhasználói szokások változásához is - tette hozzá.

Erre az igényre válaszul a Vodafone májustól új Red tarifákkal rukkolt elő, amelyek keretében lehetővé teszi, hogy a Facebook, az Instagram, a Twitter, a Snapchat és a Pinterest alkalmazások tartalmai mellett mostantól a YouTube, a Netflix, az HBO Go, az Amazon Video és a Da Vinci Kids applikációk belföldön és az EU-ban történő használata sem fogyasztja az ügyfél adatkeretét. Ezek az alkalmazások a tarifába foglalt Social és Video Passoknak köszönhetően egészen addig gondtalanul használhatók, amíg az előfizetőnek minimális tarifába foglalt vagy vásárolt adatkeret a rendelkezésére áll.

A cikk a Vodafone Magyarország együttműködésével készült.