Európa egyik vezető független mobilhálózat-tesztelő és -értékelő cége, az umlaut tavasszal 21 napon keresztül mérte a hazai szolgáltatók hang- és adatszolgáltatásainak teljesítményét. A mobilszolgáltatókat adott időpontban vizsgáló felmérést több mint 5700 kilométeres mérési távon, az ország húsz nagyvárosában és úthálózatain végezték, mindezt tömeges adatgyűjtésen alapuló elemzéssel egészítették ki – utóbbival lefedve a lakott területek mintegy 95, a lakosság 97 százalékát.

A felmérése eredménye alapján a Vodafone Magyarország az ország vezető mobilhálózata hang- és adatszolgáltatások megbízhatósága alapján, emellett a Vodafone kínálja a legsimább internetes böngészési és YouTube-ozási élményt a vizsgált városokban.

Az elmúlt években stratégiai célként tűztük ki a bázisállomásainkon történő hálózati kapacitásbővítést a sebességnövelés érdekében. E mellett növeltük a 4G-, és 5G-lefedettséget – részben a hatóság és az állami iránymutatás által is szorgalmazott 3G-kivezetés apropóján, részben pedig a jobb ügyfélélmény biztosítása érdekében. A közeljövőben pedig azon térségekben épülnek új bázisállomások, ahol korábban alacsonyabb volt a lefedettségünk  – mondta el Szabó István, a Vodafone Magyarország műszaki hálózati vezérigazgató-helyettese.