A szaúdi Aramco részvényei vasárnap (Szaúd Arábiában vasárnap is van tőzsdei kereskedés) a napközbeni kereskedelemben 32,50 rijálos (8,66 dolláros) szintre estek, ami a legalacsonyabb szint a rövid tőzsdei jelenléte során. A decemberben nyílt kereskedelembe kerülő papír akkor volt utoljára ennyire gyenge, amikor bevezették a tőzsdére tavaly év végén.

Az Aramco részvényei a korábbi 32,60 riijájuk mélypontnál is mélyebbre zuhantak, ami még valamivel magasabb, mint az IPO-kor, akkor ugyanis 32 rijálos szinten kerültek forgalomba.

A társaság a világ legnagyobb olajcége, piaci kapitalizációja 29,4 milliárd dolláros volt, amikor a világ legnagyobb IPO-jaként belépett a tőkepiacokra, pedig a szaúdi állami tulajdonú társaság csak a részvények 1,7 százalékát dobta piacra.

A mostani esés hátterében a világ olajpiacait is bizonytalanságban tartó koronavírus-járvány terjedésének köszönhető.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!