Már csak néhány napig nyilatkozhatnak az egészségpénztári tagok a befizetések után járó 20 százalékos adó-visszatérítésről, ugyanis a NAV május 22-ig várja a kiegészítéseket az adóbevallások kapcsán.

Az OTP Egészségpénztár tagjai a több mint 16 milliárd egyéni és a közel 3 milliárd forint munkáltatói befizetés után most 3,8 milliárd forintról dönthetnek, és amennyiben rendelkeznek a visszatérítésről.

Rövidesen fejenként akár 150 ezer forintjukat is viszontláthatják.

Akár 150 ezer forintot is visszakaphat – Már csak pár napig áll az ajánlat

A nyugdíj-és egészségpénztári tagok május 22-ig rendelkezhetnek az adóbevallásukban a visszaigényelhető adókedvezményről. Bővebben>>>

Bárki lecsaphat rá, csak pár dolognak kell megfelelni

A maximális adó-visszatérítés lehetőségével bárki élhet, akinek

  • a tárgyévben van befizetett személyi jövedelemadója,
  • nyilatkozik az adóbevallásában egészségpénztári tagságáról és rendelkezik adójáról,
  • nincs 1000 forintot meghaladó adótartozása,
  • továbbá, ha nem részesül családi adó-visszatérítésben,
  • vagy ha annak igénybevételét követően marad olyan befizetett személyi jövedelemadója, amelyből kérhet pénztári visszatérítést is.

 

Amennyiben ezek a feltételek teljesülnek, az egyéni és munkáltatói befizetések és a jóváírt támogatói adomány után 20 százalékos, maximum 150 ezer forint adó-visszatérítést lehet igényelni.

Az OTP Egészségpénztárhoz az előző évben több mint 1 340 000 egyéni befizetés érkezett, összesen több mint 16 milliárd forintnyi összegben. A munkáltatói befizetések száma meghaladta a 320 ezret, közel 3 milliárd forinttal. Így összesen majdnem 19 milliárd forintnyi befizetés érkezett a számlákra, amelyből a tagok összesen 3,8 milliárd forint adó-visszatérítésre lehetnek jogosultak.

Több millió forint kedvezményhez juthatnak a munkáltatók

Milliós kedvezményeket kaphatnak a cégek megváltozott munkaképességűek alkalmazásáért, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) speciális tanácsadással segíti a rehabilitációs foglalkoztatást tervező munkáltatókat. Bővebben>>>

Nem alanyi jogon jár a pénz

A visszatérítés nem jár alanyi jogon, ezt a pénztártagoknak egyénileg kell visszaigényelniük, az éves adóbevallásukban.

Azaz idén már csak néhány nap van hátra, legkésőbb május 22-ig kell rendelkezniük az összegről, különben elveszik.

Aki eddig még nem tette, annak a következő napokban érdemes élni a lehetőséggel, hiszen akár 150 ezer forintról is szó lehet, ami minden pénztártag számára segítség lehet a következő évben.

Az OTP Egészségpénztári tagoknak orvosi javaslatra igénybe vett egészségügyi szűrővizsgálatok összege után „prevenciós szolgáltatás” jogcímen 10 százalék, valamint az egyéni egészségszámlán 2 évre lekötött összeg után ugyancsak 10 százalék igényelhető vissza pluszban, a 150 ezer forintos kereten belül.

Könnyedén egyszerűsödhet az adózók élete

Létezik egy módszer, amit kiemelten javasol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal: általa sokkal gyorsabban és egyszerűbben kezelhetők az szja-tervezetek. Bővebben>>>

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!