Emelkednek az amerikai tőzsdeindexek

Lendületesen emelkedtek a főbb amerikai tőzsdeindexek pénteken a kereskedés korai szakaszában.
Napi.hu, 2013. november 8. péntek, 17:10
Fotó: Napi.hu

A jelentősebb egyesült államokbeli börzék irányadó indexei fél és egy százalék közötti pluszokat mutattak másfél órányi kereskedést követően.

A nyitás előtt publikált munkanélküliségi mutató a vártnál jobban alakult, míg a valamivel később napvilágra hozott michigani fogyasztói hangulatindex novemberben 72 pontra, csaknem kétéves mélypontra hanyatlott 73,2 pontról, ahelyett, hogy a várt 74,5 pontra emelkedett volna.

Ugyanakkor az árupiacon már korántsem volt ilyen rózsás a kép: a WTI nyersolaj irányadó jegyzése 94,20 dolláron stagnált, míg az arany közel 2 százalékkal 1285 dollárig gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK