A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 72,57 ponttal, 0,28 százalékkal, 26 149,46 pontra emelkedett.

Az S&P 500-as mutatója 1,4 ponttal, 0,05 százalékkal gyarapodott, és 2823,83 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 9 ponttal, 0,12 százalékkal lett több, és 7411,48 ponton zárt.

Erősítette a befektetők derűlátását a napközben ismertetett több kedvező negyedéves vállalati eredmény. Különösen a technológiai cégek papírjai szerepeltek jól, ami ellensúlyozta az egészségügyi biztosítási ágazat részvényeinek második napja tartó gyengülését.

A kötvényárak csökkentek, a hozamok emelkedtek röviddel azelőtt, hogy 20 órakor az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed ismerteti idei első kamatdöntését.

Januárban a vártnál nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatás, az ADP kimutatása szerint 234 ezerrel emelkedett a magánszektor nem mezőgazdasági ágazataiban foglalkoztatottak száma a decemberben mért 242 ezres bővülés után. A munkaerőköltségek 0,6 százalékkal nőttek a tavalyi negyedik negyedévben az előző negyedévi 0,7 százalék után, az év egészében 2,6 százalékos emelkedést mértek. A foglalkoztatás költségeinek 70 százalékát kitevő bérek és jövedelmek 0,5 százalékkal kúsztak feljebb október-decemberben, az év egészében pedig 2,5 százalékkal - írta az MTI.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!