A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 indexek 0,6 és 0,7 százalék erősödéssel végeztek, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1 százalékkal emelkedett.

A londoni FTSE-100 0,3 ,a frankfurti DAX 1, a párizsi CAC-40 pedig 0,8 százalékkal erősödött. Madridban az IBEX-35 0,6, Milánóban az FTSE MIB szintén 0,6 százalékos pluszban zárta a napot.

A Deutsche Bank részvénye közel négy százalék nyereséggel nyugtázta, hogy a bank eredményesen vette az amerikai Fed stressztesztjét.

A legjobb eredményeket pénteken az utazási és szabadidő ágazatok részvényei, valamint a fejlett technológiai cégek papírjai érték el. Ágazati indexeik egy százalékkal emelkedtek. Az olaj- és gázipari papírok viszont kissé gyengültek az olajár csökkenését követve.

Az olaj ára a G20 hét végi csúcstalálkozója, valamint az OPEC hétfő-keddi bécsi tanácskozásának az eredményére várva lefelé korrigált. A Brent nyersolaj ára 0,40 százalékkal hordónként 65,41 dollárra csökkent, a WTI ára 0,50 százalékkal 59,13 dollárra ment le.

Az európai tőzsdezárást követően az amerikai vezető indexek szintén nyereségben álltak. A DJIA 0,2, az S&P-500 0,3, a Nasdaq  pedig 0,2 százalékkal emelkedett.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!