Európa bevörösödött

Veszteségben zártak a vezető nyugat-európai indexek hétfőn.
Szabó Zsuzsanna, 2018. március 26. hétfő, 19:16
Fotó: Napi.hu

A londoni FTSE100 indexe 0,5, a frankfurti DAX 0,8, a párizsi CAC-40 pedig 0,6 százalékkal gyengült a pénteki záróértékéhez képest. A Stoxx Europe 600 indexe 0,7 százalékot esett.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 indexe 0,7 százalék, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300 indexe pedig 0,8 százalék mínuszban zárt.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 24 cent (0,35 százalék) gyengüléssel, 69,57 dolláron állt.

Ugyanekkor New Yorkban emelkedtek a vezető mutatók: a DJIA indexe 1,8, a Nasdaq mutatója 1,6, az S&P 500 pedig 1,5 százalék erősödést jelzett.

A tengerentúlon nem indult jól a napja a Facebooknak, miután kiderült, hogy a fogyasztóvédelemért is felelős amerikai hatóság vizsgálatot folytat a vállalatnál a személyes adatok kezelésének ellenőrzésére.

Képünk forrása: Pixabay

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK