Az európai kereskedési idő végére a Stoxx 600 indexe 1,1 százalék százalék veszteségbe csúszott. A londoni FTSE-100 0,1 százalékos pluszra tornászta fel magát a nap végére, míg a DAX 0,5, a CAC-40 0,7 százalékos veszteségben zárt. A madridi tőzsde 0,4, a milánói 0,9 százalékos mínuszban fejezte be a napot.

Az európai piacokon a befektetői hangulatot csütörtökön elsősorban a brit brexit-ügyi tárcát vezető, valamint a munka- és nyugdíjügyi miniszterek lemondása rendítette meg. A miniszterek távozásukat a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről szóló, a kormány által szerda este jóváhagyott megállapodás-tervezet hiányosságaival indokolták.

A miniszteri lemondások erősen megviselték a brit banki papírokat. Az RBS részvénye például tíz százalékot veszített értékéből, a legrosszabb napját élte át a 2016-os brexitszavazás óta. A Lloyds közel hat százalékkal, a Barclays csaknem öt százalékkal gyengült. A font-sterling másfél százalékkal gyengült csütörtökön a dollárral szemben.

Az olajár a második egymást követő napja emelkedik. Előzőleg az olajár mintegy a negyedével esett alig hat hét alatt a borús világkeresleti kilátások, a túlkínálat kialakulásának a lehetősége miatt. A Brent ára 1,33 százalékkal hordónként 67,00 dollárra, a WTI ára 1,12 százalékkal 56,88 dollárra emelkedett.

Az eurót változatlan árfolyamon, 1,1310 dolláron jegyezték az európai kereskedési idő végén. Az arany ára 1,24 százalékkal unciánként 1214,10 dollárra emelkedett.

Az európai tőzsdezárást követően - közép-európai idő szerint este háromnegyed 7 körül - New Yorkban vegyesen teljesítettek az indexek. A Dow 0,2 százalékos mínuszban állt, míg az S&P 500 a szerdai szintje körül stagnált, a Nasdaq pedig 0,5 százalékkal emelkedett a MarketWatch szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!