Ez befolyásolt ma mindent a Wall Streeten

Emelkedéssel zártak hétfőn a New York-i tőzsde irányadó főbb mutatói, a kereskedést az olajár alakította jelentősen, valamint a befektetőknek az a várakozása, hogy a Fed szerdán emeli a kamatot.
MTI-Eco, 2015. december 14. hétfő, 22:42
Fotó: Reuters

A kereskedés kezdetén több mint hét éve legalacsonyabb szintre süllyedt a kőolaj hordónkénti ára. Ekkor a DJIA indexének a vesztesége elérte az 1 százalékot. Röviddel este hét óra előtt az olajár a pénteki záróérték fölé emelkedett, a DJIA indexe azonnal pluszba váltott és a többi tőzsdemutató vesztesége is jelentősen mérséklődött.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 105,63 ponttal, 0,61 százalékkal 17 370,84 pontra erősödött.

Az S&P 500-as mutató 9,76 pontot, 0,48 százalékot nőtt, és 2022,13 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 18,76 pontot, 0,38 százalékot emelkedett, és 4952,23 ponton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK