A tőzsde mellett a forint árfolyama is összeroskadt csütörtökön azt követően, hogy az eddigi lezárásokhoz képest újabb szigorításokat jelentett be a kormány.

Az euró ára 365 forint fölé emelkedett, amire az idén még nem volt példa. Reggel, a piacok nyitása előtt még 364 forint alatt volt a keresztárfolyam. A dollár kurzusa is 303,6 forintig emelkedett, ami tavaly november óta nem látott rekord.

A forintot az is gyengíthette volna az elmúlt napokban, hogy a Fidesz kilépett az Európai Néppártból, de ez az esemény nem okozott nagyobb mozgást az árfolyamban. A szigorítások bejelentése viszont gyengítette a magyar fizetőeszközt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!