A forint továbbra sincs formában: Az euró árfolyama csütörtök reggel nem sokkal 7 óra előtt - a stooq.com adatai szerint - 409 forintba került a devizapiacon. Ez kedvezőbb a szerda reggeli 410 forint feletti euróárfolyamnál, de komolyabb erősödés még várat magára. 

A dollár jegyzése csütörtök reggel 20 fillérrel maradt el a 409 foirntos szinttől, a svájci frank pedig 424 forint felett járt ekkor. 

Az euró a forinttal szemben az idén 11 százalékkal drágult, 12 hónapos távlatban pedig több mint 17 százalékkal erősödött. A dollár ebben az évben 26 százalékkal drágult forintban mérve, az egy évvel korábbi árfolyamhoz viszonyítva az amerikai deviza több mint 38 százalékos "előnyben" van. 

"Folytatódott a forint lendületes leértékelődése annak ellenére, hogy az euró erősödött a dollárral szemben, és az előző napi meredek emelkedés után lefordult az európai gázár is. A forint napközben történelmi mélypontot ért el a dollár és a svájci frank ellenében is. Mivel a régiós devizák csak enyhén gyengültek, a forint továbbra is kirívóan alulteljesít" - közölte a Takarékbank.

 

Elemzők szerint részben az uniós forrásokról szóló megállapodás körüli bizonytalanságok miatt gyenge a magyar deviza kapcsolatban is bizonytalanok a befektetők. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!