Csaknem egy hónapos csúcson áll pénteken a forint árfolyama. Az euró ára 332 forint alá süllyedt, délelőtt alig 331,5 forintba került egy euró. A dollárral szemben is durván megerősödött a forint, 301 forint alatt is születtek kötések a devizapiacokon. A többi régiós deviza közül a lengyel zloty erősödött, de nem olyan mértékben, mint a forint.

"Javult a befektetői hangulat. Ez részben a kereskedelmi háborúval kapcsolatos híreknek, a brexit-tárgyalásokról kiadott közleménynek és a feltörekvő piacok iránt visszatérő optimizmusnak köszönhető" - mondta Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője a Napi.hu-nak. A szakértő szerint az euró-forint árfolyamban 330-nál lehet egy fontos technikai szint, ha azt áttöri a jegyzés, akkor 328 forintnál lehet a következő ellenállás. A dollár árfolyamában 300 forintnál van ellenállás, onnan 297 forintig eshet az árfolyam.

A Raiffeisennél is úgy gondolják, tovább erősödhet a forint. Az amerikai dollár gyengülésével az árfolyam ismét visszakorrigált a 332-es támaszra, amely közel egy hónapja képez akadályt a forint előtt a komolyabb visszarendeződés számára - írják. Ha folytatódik a csökkenés, támaszok lejjebb 330, majd 328 körül, a korábbi lokális szintek mentén adódhatnak.

"Változatlanul fenntartjuk azon véleményünket, amely szerint rövid távon továbbra sem kizárt az újabb elszállás az árfolyamban, akár új árfolyamcsúcs is elképzelhető, ettől függetlenül azonban fenntartjuk közép távú 325-330-as egyensúlyi szintre vonatkozó előrejelzésünket" - mondják a bank szakértői.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!