Frankfurt kivételével erősödtek a nyugat-európai indexek

Frankfurt kivételével nyereségben zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék irányadó indexei szerdán.
Szepesi Anita, 2017. február 8. szerda, 18:36
Fotó: Reuters

Az előzetes adatok szerint a frankfurti DAX-index 0,08 százalékkal csökkent, míg a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 0,03 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,18 százalékkal emelkedett - közölte az MTI.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,06 százalékkal, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSE Eurofirst 300 indexe pedig 0,14 százalékkal nőtt.

A New York-i részvénypiacok fő mutatói közül a Dow Jones ipari átlag (DJIA) 0,23 százalékos, az S&P 500-as 0,05 százalékos, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 0,01 százalékos mínuszban állt a nyugat-európai tőzsdezáráskor.

A nemzetközi devizapiacon egy euróért 1,0703 dollárt adtak kora este, 0,22 százalékkal erősödött a közös európai fizetőeszköz.

Az arany unciánkénti ára áprilisi szállításra 0,66 százalékkal 1244,15 dollárra nőtt a New York-i árupiacon.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, a Brent és a WTI ára emelkedik, köszönhetően annak, hogy az amerikai kormány energiaügyi tájékoztató hivatalának (EIA) adatai szerint erősen csökkentek a benzinkészletek a múlt héten.

Az északi-tengeri Brent könnyűolaj áprilisi szállításra hordónként (159 liter) 55,23 dollárba került, 18 centtel, 0,33 százalékkal drágult az Intercontinental Exchange (ICE) londoni jegyzésében. A New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta ára márciusi szállításra hordónként 18 centtel, 0,35 százalékkal 52,35 dollárra nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK