Az Észak-Korea és az Egyesült Államok között eszkalálódó feszültség és a fenyegető hangvételű üzenetváltás világszerte kockázatkerülésre késztette a tőzsdei befektetőket, a főbb árfolyamindexek a vezető tőzsdéken egy-másfél százalékkal gyengültek - írta az MTI.

Az amerikai indexek már kedden veszteséggel zártak a helyzet eszkalálódásának az első jeleire. A napok óta rekordot rekordra halmozó DJIA-30 index 0,15 százalékkal, az S&P-500 index 0,24 százalékkal, a Nasdaq Composite index 0,21 százalékkal gyengült.

QP | Quality Placement

A szerdai kereskedést a DJIA-30 index 0,30 százalék, az S&P-500 index 0,42 százalék, a Nasdaq Composite 0,79 százalék eséssel kezdte.
Az értékőrző menedéknek használt befektetési eszközök, közöttük az arany ára emelkedett, a svájci frank árfolyama pedig a legjobb úton halad afelé, hogy két és fél éve a legnagyobb egy napon belüli emelkedést érje el.

A határidős piacon az arany legközelebbi kontraktusát 1,25 százalékkal jegyezték magasabban, 1278,36 dolláron unciánként.

A svájci frank a dollárral szemben 1,11 százalékkal 1,0381 frankra, az euróval szemben 1,57 százalékkal 0,8869 frankra erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!