A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,02 százalékkal csökkent, míg az S&P 500-as mutató 0,09 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexepedig 0,38 százalékkal emelkedett a pénteki záróértékéhez képest.

Kereskedők azt mondták, hogy a befektetők már ódzkodnak új pozíciókat nyitni azelőtt, hogy a héten elkezdődik a negyedéves vállalati gyorsjelentések ismertetése. Pénteken máris jönnek a pénzügyi ágazat nagyágyúi, a JPMorgan Chase, a Wells Fargo és a Citigproup.

Előtte szerdán azonban lesz még egy komoly árfolyamalakító esemény, a Fed elnökének a meghallgatása a Kongresszus szakbizottságában. Janet Yellenre sok más mellett azért is nagyon odafigyelnek majd a befektetők, mert talán célzást tesz az újabb kamatemelés időpontjára.

Hétfő este az eurót 1,1405 dolláron jegyezték, gyakorlatilag ugyanúgy, mint hajnalban.

Az arany ára 3,87 dollár (0,32 százalék) emelkedéssel 1213,57 dolláron állt unciánként hétfő este.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!