Hétfő estére megjött az optimizmus Amerikában

Erősödéssel zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói - írja az MTI.
K. Kiss Gergely, 2018. március 5. hétfő, 23:22
Fotó: Pixabay

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 336,87 ponttal, 1,37 százalékkal, 24 874,93 pontra emelkedett.

Az S&P 500-as mutatója 29,74 ponttal, 1,11 százalékkal gyarapodott, és 2720,99 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 72,84 ponttal, 1 százalékkal lett több, és 7330,71 ponton zárt.

Veszteséges nyitás után határozott emelkedésre váltottak az irányadó indexek a New York-i tőzsdén hétfőn, miután enyhültek a globális kereskedelmi háborútól való félelmek.

Quincy Krosby, a Prudential Financial vezető piaci elemzője szerint a befektetők úgy ítélik meg, hogy az acél és az alumínium amerikai importját sújtó vámok bevezetésének ügye diplomatikus véget ér, miután Donald Trump elnök az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény kapcsán tett Twitter-bejegyzéseivel "rugalmasságról" tett tanúbizonyságot, megnyitva az utat a tárgyalások előtt.

Paul Ryan, a képviselőház elnöke mély nyugtalanságának adott hangot az elnök protekcionista terve miatt. Ryan szerint kockázatot jelent a gazdaságra a kereskedelmet hátráltató vámok bevezetése, és felszólította a kormányzatot, hogy álljon el a megígért vámtarifák bevezetésétől. Kongresszusi vezetők nem zárnak ki egy esetleges fellépést, ha Trump elnök úgy dönt, minden ellenkezés dacára továbblép tervével.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK