A vártnál nagyobb lett az Alibaba negyedéves forgalma

Az Alibaba kínai internetes kiskereskedelmi portál negyedéves forgalma az elemzők által vártnál nagyobb mértékben nőtt az online értékesítésből és a felhőszolgáltatásból származó bevétel bővülésével - írja az MTI.
Szász Péter, 2019. május 15. szerda, 16:31
Fotó: Getty Images

Az Alibaba Group Holding Ltd. forgalma a cég március végével záródott pénzügyi negyedik negyedévében 51 százalékkal, 93,498 milliárd jüanra (13,59 milliárd dollár, 1 jüan=42,17 forint) emelkedett. A Reuters által megkérdezett elemzők kisebb, 91,58 milliárd jüan forgalommal számoltak.

A felhőszolgáltatásból származó bevétel 76 százalékkal nőtt az utolsó negyedévben, ennek ellenére mindössze 8 százalékát tette ki a teljes negyedévi bevételnek.

Az Alibaba a világ harmadik legjelentősebb felhőszolgáltatója a világon a Microsoft Corp és az Amazon.com Inc után, és a legnagyobb Kínában, ahol a piaci részesedése 40 százalék feletti.

A negyedéves adózott eredmény 25,83 milliárd jüanra nőtt az egy évvel korábbi 7,56 milliárd jüanról.

Az Alibaba arról is jelentett szerdán, hogy a március végével záródott pénzügyi évében a forgalma az előző évhez képest 51 százalékkal, 376,844 milliárd jüanra (56,152 milliárd dollárra) nőtt. Az adózott eredménye pedig 87,600 milliárd jüan (13,053 milliárd dollár) lett az egy évvel korábbi 80,234 milliárd jüan (11,955 milliárd dollár) után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK