Ilyen nap volt Európában és a tengerentúlon

Európában vegyesen zártak a vezető nyugat-európai indexek, míg Amerikában a zárás előtti utolsó órában az optimizmus volt az uralkodó.
Szabó Zsuzsanna, 2017. február 7. kedd, 21:07
Fotó: Reuters

Az FTSE-100 0,2, a DAX 0,3 százalékkal emelkedett, a CAC-40 viszont 0,5 százalékot esett kedden. A Stoxx Europe 600 mutatója 0,3 százalékkal erősödött. A periférián nem volt jó a hangulat, a madridi IBEX-35 0,3, a milánói FTSE MIB 0,2 százalékot esett.

Ehhez képest a tengerentúlon emelkedéssel indították a napot a tőzsdeindexek, és ez az optimizmus még a zárás előtti órában is kitartott. A DJIA 0,2, az S&P-500 0,1, a Nasdaq szintén 0,2 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK