Jó hírekre emelkedik Amerika

Egy százalék körüli pluszokat mutatnak az amerikai tőzsdeindexek a nyitás után.
NAPI, 2011. december 2. péntek, 16:10
Fotó: Napi.hu

Emelkedéssel nyitottak pénteken a főbb tengerentúli tőzsdeindexek. A mutatók 1 százalék körüli erősödésben voltak a kereskedés első szakasza után.

A befektetők kedvezően értékelték a nyitás előtt nem sokkal közzétett munkaerőpiaci adatot, ami szerint a munkanélküliség két és féléves mélypontra süllyedt.

A hangulatot javította az a hír is, miszerint az eurózóna központi bankjai 100-200 milliárd eurót hiteleznének az IMF-en keresztül.

A nagy vesztesek között van ugyanakkor a RIM, az okostelefonokat gyártó cég figyelmeztetést adott ki, miszerint a 2012-es profitcélt valószínűleg nem fogja tudni teljesíteni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK