Jó volt a hangulat New Yorkban

A főbb amerikai tőzsdeindexek hétfőn pozitív nyitás után mindvégig nyereségben mozogtak, a zárás előtt két órával 0,5-0,6 százalék nyereséget mutattak. Az erősödő részvények csoportját a pénzügyi, valamint a lakossági fogyasztással szorosan korreláló papírok vezették.
MTI, 2016. május 2. hétfő, 21:21

Az S&P-500 indexben képviselt tíz gazdasági ágazatból hatnak erősödött az indexe.

Az amazon.com részvénye közel három százalékkal javult, a legnagyobb lökést adva az S&P-500 és a Nasdaq Composite indexnek. A DJIA-30 indexet pedig a Goldman Sachs több mint másfél százalékos erősödése emelte meg.

A napi makrogazdasági hírek támogatták, illetve nem gátolták a részvényárfolyamok erősödését. Az építőipari kiadások márciusban nyolc és fél éves csúcsra emelkedtek. A feldolgozóipari teljesítmény pedig áprilisban növekedett ugyan, de a márciusinál visszafogottabb mértékben.

Az amerikai tőzsdék zárása előtt két órával a WTI nyersolaj 2,24 százalék, a Brent 2,72 százalék veszteséget mutatott a globális kereskedés hétfői kezdetéhez képest. Jegyzéseik ekkor hordónként 44,89 és 46,08 dolláron álltak. A két olajtípus hétfőn három százalékot is leadott árából, napi mélypontjuk 44,54 (WTI) és 45,73 dollár (Brent) volt.

Az olajár hétfőn az OPEC termelésének és az orosz export növekedésének hírére bekövetkezett profitkivételnek köszönhetően csökkent. Az olajár az elmúlt hónapban több mint húsz százalékkal emelkedett ugyanis, ami a legnagyobb havi növekedés 2009 májusa óta, így időszerű volt már egy kis piaci korrekció.

A dollár gyengült, az eurót 0,57 százalékkal erősebben jegyezték 1,1519 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK