New Yorkban a kereskedés elején a DJIA index 1,1, az S&P-500 index 0,7 százalék, a Nasdaq 0,8 százalékkal erősödött.

Kedden világgazdasági növekedési aggodalmak okoztak nagy érvágást a tőzsdei kereskedésben. A pozitív szerdai kezdéshez viszont már biztató vállalati eredmény-beszámolók adták meg a lökést. A United Technologies és a Procter & Gamble részvények például a nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban már több mint három és négy százalékos nyereséget értek el várakozáson felüli negyedéves eredményüknek köszönhetően. Hasonló okból az IBM részvénye is több mint hét százalékkal erősödött a nyitás előtt.

Az olajár felfelé korrigált szerdán a keddi, mintegy két százalékos esésből, amit a világgazdasági növekedési aggodalmak idéztek elő. A Brent ára 0,62 százalékkal hordónként 61,88 dollárra, a WTI ára 0,42 százalékkal 53,23 dollárra emelkedett.

A dollárárfolyam három heti csúcs közelében jár, az arany ára pedig a tőzsdei árfolyamok emelkedését ellentételezve csökkent.

Az eurót 1,1353 dolláron, 0,04 százalékkal jegyzik gyengébben, az arany ára 0,39 százalékkal unciánként 1278,35 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!