Nagy siker Moszkvában - A Fednek köszönhetik

Külföldi befektetők a nyugati szankciók ellenére is hatszorosan túljegyezték az 1,25 milliárd dolláros orosz szuverén nem-kompetitív eurókötvény-kibocsátást - közölte csütörtök este Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter.
MTI-Eco, 2016. szeptember 23. péntek, 07:37
Fotó: MTI/EPA

A 7,5 milliárd dolláros kereslet lehetővé tette, hogy a 10 éves kötvény hozamát 3,99-ről 3,9 százalékra csökkentsék.

A kizárólag külföldi befektetők között elkelt orosz kötvények sikerének egyik oka, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve változatlanul hagyta az irányadó kamatlábakat. Az érdeklődők 53 százaléka amerikai, 43 százaléka európai, a többi ázsiai volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK