Erdekes időket élünk és a jelenlegi piaci hangulat igen kedvező. Azonban a jelenlegi ciklus vége felé majd eljön az a pont, amikor a tőzsdék esni fognak és az esés mértéke 20-40 százalékos is lehet - mondta a Bloomberg TV-nek adott interjújában Daniel Pinto, a JPMorgan társelnöke.

Véleménye szerint a jelenlegi gazdasági ciklus fellendülő szakaszából még akár további 2-3 év is hátra lehet, s természetesen az, hogy mekkora lesz az esés mértéke függ majd az árazásoktól is.

Az S&P 500-as index értéke 2016 februárja óta 47 százalékkal emelkedett. Tudjuk, hogy lesz egy pont, amikor lesz korrekció. A piacok idegesek, s ha Donald Trump még további, a múlt héten bejelentett büntetővámokhoz hasonló intézkedéseket jelent be, akkor nagyon negatívan reagálhatnak - tette hozzá a szakember.

Azt tartja, a bankjához hasonló cégeknek tisztában kell lennie azzal, hogy ilyen a piacok természete és készen kell állnia egy ilyen mértékű eséssel járó piaci helyzetre is. Ez azt jelenti, hogy mindig megfelelő mennyiségű likvid eszközzel kell rendelkezniük, az ilyen piaci esések idején ugyanis jellemző jelenség, hogy a likviditás kiszárad.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!