A Nasdaq Composite csütörtökön este fél 9-kor 0,7 százalékos emelkedést mutatott, ami erős fordulatot jelentett a technológiai irányadó index számára. Az S&P 500 0,6 százalékra csökkentette veszteségét, míg a Dow Jones Industrial Average 1,7 százalékos mínuszban maradt csak - írja a WSJ.

Mindhárom benchmark emelkedett, mivel Biden felvázolta az ukrajnai orosz invázió gazdasági következményeit, többek között a bankokra és a gazdag magánszemélyekre nézve. A szankciók célja, hogy "maximalizálják a hosszú távú káros hatást az orosz gazdaságra nézvést" - mondta az amerikai elnök. (A szankciókról itt olvashat részletesen.)

Az S&P 500 technológiai részvényei legutóbb 0,7 százalékkal emelkedtek, a szoftverrészvények széles körben erősödtek. A kommunikációs részvények közel 1 százalékkal emelkedtek, mivel a Twitter és a Netflix 3,4 százalékot, illetve 2,6 százalékot tett az árfolyamhoz.

Az ingatlanpiaci részvények szintén emelkedtek, 0,4 százalékkal álltak magasabban, mint nyitáskor.

A pénzügyi és a fogyasztói alaptermékek részvényei továbbra is lemaradtak, mindegyik legalább 3 százalékot veszített az értékéből

Az energiaipari részvények eközben a megjegyzések során estek, és legutóbb 3,1 százalékkal csökkentek. Biden elnök a szankciók mellett azt mondta, hogy szükség esetén az USA stratégiai tartalékaiból is kész olajat biztosítani.

Az Ukrajnával kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!