Nem volt jó napja Európának

Gyengüléssel zártak hétfőn a főbb nyugat-európai értéktőzsdék.
Napi.hu, 2016. október 31. hétfő, 20:16
Fotó: MTI/EPA

A londoni FTSE-100 0,6, a DAX 0,3, a CAC-40 0,9 százalékot esett hétfőn, a Stoxx Europe 600 indexe 0,5 százalékkal gyengült. A periféria mutatói közül a milánói FTSE MIB 1,2, a madridi IBEX-35 0,6 százalékkal került lejjebb.

Kedden kezdődik a Fed Nyíltpiaci Bizottságának (FOMC) kamatmeghatározó ülése. A piacok majdnem biztosra veszik, hogy a Fed nem nyúl a kamatokhoz néhány nappal az elnökválasztás előtt, annak azonban már közel 90 százalék esélyt adnak, hogy a bank decemberben egy év után ismét fölemeli az irányadó kamatot.

Ugyanakkor van némi bizonytalanság is a piacon miután a szövetségi nyomozóiroda (FBI) pénteken bejelentette, további vizsgálatot folytat Hillary Clinton demokrata elnökjelölt e-mail ügyében.

Az európai tőzsdezárást követően a tengerentúlon vegyesen teljesítettek a vezető indexek: a DJIA 0,1 százalékkal esett, míg az S&P-500 és a Nasdaq 0,1 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK