A bejelentés szerint a GVH június 25-én hatósági bizonyítványt állított ki az összehangolt befektetők által a 4iG-ben történő befolyásszerzéssel indult versenyfelügyeleti eljárásban, erre tekintettel közvetlen irányítást szerezhetnek a társaságban - írta az MTI.

A Mészáros Lőrinc és üzlettársai többségi érdekeltségében lévő cégek június 6-án jelentették be, hogy opciós vételi szerződéseken, illetve egyéb tőzsdén kívüli jogügyleteken keresztül 50,28 százalékot meghaladó többségi befolyást szereznek a 4iG Nyrt. fölött.

A befektetők a bejelentéskor a korábbi megegyezések eredményeként a 4iG Nyrt. részvényeinek 33,57 százalékával, több mint 614 ezer törzsrészvénnyel rendelkeztek, ezért nyilvános vételi ajánlatot kellett tenniük a társaság valamennyi részvényese számára. A nyilvános ajánlattételi szakaszban megszerzett részvények az Opus Global Nyrt. tulajdonába kerülnek.

A nyilvános vételi ajánlattal, továbbá egyéb jogügyletek teljes körű lezárásával az Opus Global Nyrt. legalább 14,15 százalékos, a Konzum PE Magántőkealap 12,94 százalékos, míg a Repro I. Magántőkealap 23,16 százalékos tulajdont szerez a 4iG Nyrt.-ben. (Újabb céget vásárolt Mészáros Lőrinc - furcsaságok a háttérben.)

Az Opus Global Nyrt. a nyilvános ajánlattételi szakaszt követően a 4iG menedzsmentjének hozzájárulásával tőkeemelésre készül az informatikai vállalatnál, amelynek során a banki informatikai szolgáltatásokat nyújtó Takarékinfó Zrt.-ben meglévő 24,67 százalékos részvénycsomagját apportálná a 4iG Nyrt.-be.

A 4iG Nyrt. részvényei a BÉT standard kategóriájában forognak. A papírokkal kedden tőzsdezárás előtt 3500 forinton kereskedtek, ami megegyezik az előző záróárral. Az elmúlt egy évben a papírok legmagasabb árfolyama 4480 forint, a legalacsonyabb 1800 forint volt.

A kép forrása: MTI Fotó/Komka Péter.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!