Zuhan a forint árfolyama, amióta az orosz hadsereg lerohanta Ukrajnát. A magyar fizetőeszköz a konfliktusok kirobbanása ellenére viszonylag sokáig tartotta magát, a csütörtöki invázió híre viszont teljes összeomlást okozott az árfolyamban.

Az euró hajnalban még 361 forint alatt volt, reggel pedig már a nyitás előtt 367 forint fölött járt a kurzus. A dollár 319 forint körüli szintről 328 fölé drágult. Ha folytatódik a további esés, akkor bekövetkezhet a történelmi mélypont is, ami az euró esetében 373,138, a dollárnál pedig 330,87 forint. 

A részvénypiacok az invázió hírére világszerte estek ma hajnalban, és a határidős tőzsdék is mínuszban vannak.

A rubel a nap vesztese a devizák közül, hiszen a világ Oroszország elleni kemény szankciókra számít, a dollár viszont erősödik a többi menekülő eszközzel, az arannyal és az amerikai állampapírokkal együtt. A kőolaj ára szintén emelkedik, hét év féléves csúcson jegyzik a Brentet és a WTI-t is.

Az Ukrajnával kapcsolatos legfontosabb híreket ezen a linken követheti.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!