Az indexek 0,2-0,5 százalékkal gyengültek a kereskedés első óráját követően, miután a vártnál sokkal gyengébb, kilenchavi mélypontot jeleztek a kiskereskedelemből és a fogyasztói hangulatról érkező makroindikátorok.

A vártnál sokkal rosszabb, kilenc hónapja nem látott értéket mutat az USA áprilisi fogyasztói hangulatindexe. Az University of Michigan és a Thomson Reuters közös indexe 72,3 ponton áll áprilisban a friss adat szerint, ami jócskán elmarad a 78,5-79,3 pontos várakozásoktól. Márciusban 78,6 ponton tartózkodott az index. Az üzleti készletek 0,1 százalékkal bővültek februárban a várt 0,4 százalék helyett, és a januári, 1-ről 0,9 százalékra módosított bővülési ütemet követően.

Mindemellett a Wells Fargo és a JP Morgan ugyan az elemzői várakozásokat meghaladó eredményeket publikáltak, azonban mindkét pénzintézet árfolyama mínuszban állt kora délután.

Meredeken gyengült a WTI nyersolaj irányadó jegyzése, több mint 2 százalékkal alig 91 dollár fölé került az árfolyam. Hasonló mértékben veszített az arany is, így 1530 dollár fölött nem sokkal forgott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!