Pozitív kezdés New Yorkban

A hétfői pozitív zárás után kedvező vállalati eredmény-beszámolóknak köszönhetően indexemelkedéssel indult a kereskedés kedden az amerikai értékpapírpiacokon - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. november 21. kedd, 15:55
Fotó: Shutterstock

New Yorkban a DJIA-30 index 0,47 százalék, az S&P-500 index 0,38 százalék, a Nasdaq Composite index 0,49 százalék erősödéssel indult neki a keddi kereskedésnek.

Kedden a nagyobb cégek közül a Salesforce.com, a Hewlett Packard Enterprise, a GameStop és a HP teszi közzé negyedéves eredményét.

Az olajár alig változott kedden. A piac arra számít, hogy az OPEC és a szervezeten kívüli nagy olajtermelők hó végi találkozóján megállapodás születik az önkéntes termeléskorlátozás határidejének a meghosszabbításáról. Az amerikai piaci nyitáskor a Brent nyersolaj ára 0,10 százalékkal állt alacsonyabban 62,16 dolláron hordónként, a WTI pedig 0,11 százalékkal magasabban 56,48 dolláron.

Az arany ára 0,38 százalékkal unciánként 1280,17 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,08 jegyezték gyengébben 1,1724 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK