Pozitív kezdés New Yorkban

Indexemelkedéssel indult a kereskedés kedden az amerikai értékpapírpiacokon a hétfői mérsékelten pozitív zárás után - írja az MTI.
Szász Péter, 2018. július 3. kedd, 16:02
Fotó: Shutterstock

A Wall Streeten a DJIA-30 index 0,53 százalék emelkedéssel nyitott, az S&P-500 index 0,30 százalékkal erősödött, a Nasdaq Composite index pedig 0,22 százalékkal kezdte magasabban a kereskedést.

A pozitív kezdéshez nagyban hozzájárult a vezető technológiai papírok, az Amazon, az Apple, a Netflix, az Alphabet és a Microsoft részvények nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban elért erősödése.

A tőzsdei befektetők azonban leginkább az amerikai-kínai kereskedelmi vitára figyelnek. Az Egyesült Államok péntektől vet ki pótlólagos vámot 34 milliárd dollárnyi kínai importra, amit Kína azonos összegben viszonoz. A Wall Street ugyanakkor éppen péntekre várja az amerikai gazdaság lendületes növekedését igazoló legfrissebb foglalkozatási jelentést is.

A szerdai nemzeti ünnep miatt kedden rövidített kereskedés lesz az amerikai értékpapírpiacokon.

Az olajár emelkedett a líbiai olajexport visszaesése miatt: a WTI 1,50 százalékkal, hordónként 75,05 dollárra, a Brent pedig 1,35 százalékkal, 78,34 dollárra. Az amerikai WTI ára 2014 novembere óta első alkalommal emelkedett 75 dollár fölé.

Az eurót 0,06 százalékkal jegyezték erősebben, 1,1646 dolláron, az arany ára hét havi mélypontról 0,77 százalékkal, unciánként 1251,30 dollárra emelkedett.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK