A vállalat közölte, hogy már 410 millió dollárt gyűjtött a Fidelitytől a második finanszírozási körben az év eleje óta, amikor a Wall Street intézményei ellen folytatott harcban a kisbefektetők a platformján tervezték meg, hogy a mémrészvényeket (Gamestop és AMC) vásárolják, miközben a nagyobb befektetési alapok és brókercégek shortolni akarták a társaságokat. A kereskedési láz hatására a Reddit értéke februárban már megduplázódott, 6 milliárd dollárra emelkedett az egy évvel ezelőtti értékhez képest - írja a Reuters.

A San Franciscó-i székhelyű vállalatot 2005-ben alapította Steve Huffman vezérigazgató, Alexis Ohanian vállalkozó és a néhai internetes aktivista, Aaron Swartz. Miközben a Reddit évek óta népszerű közösségi médiás fórum, amely szakértők és rajongók millióit vonzza, üzleti fejlődését tekintve elmaradt a többi nagy közösségi médiaoldal mögött. 

Befektetői között szerepel az Andreessen Horowitz kockázati tőkecég, olyan alapok, mint a Sequoia Capital, a Tencent Holdings és a rapszupersztár Snoop Dogg.

Bár a 10 milliárd dolláros értékbecslés komoly összeg, mégis elhalványul a Twitter 52 milliárd dolláros vagy a Facebook 1000 milliárd dolláros értékéhez képest, amelyeket a Reddittel nagyjából egy időben alapítottak.

Januárban a Redditnek több mint 52 millió napi aktív felhasználója és több mint 100 000 aktív közössége volt, ami eltörpül a Facebook júniusban elért közel 2 milliárd napi aktív felhasználója vagy a Twitter 206 millió monetizálható napi aktív usere mellett. A Reddit a második negyedévben először lépte át a 100 millió dolláros reklámbevételt, ami közel háromszoros ugrás a tavalyi év azonos időszakához képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!