Rekordok dőltek meg az USA-ban

Jól kezdte a hetet a New York-i tőzsde. A befektetők a Fed kedd-szerdai monetáris politikai tanácsülésére figyelnek.
Domokos Erika, 2017. szeptember 18. hétfő, 22:59
Fotó: Pixabay

A vezető részvényindexek közül a Nasdaq teljesített ma a legjobban 0,35 százalékos emelkedéssel, az S&P 500 2503 ponton zárt, ami 0,15 százalékos erősödésnek felel meg. A Dow Jones közel 0,3 százalékot erősödött, ezen belül is a General Electric, a Caterpillar és a Boeing mentek a legnagyobbat. A Dow és az S&P mai, 0,2-0,3 százalék körüli erősödése új rekord a két indexnél - írja a Portfolio. Több mint másfél százalékot erősödött a Goldman Sachs és a JPMorgan.

Az árfolyam-emelkedés hétfőn jórészt a fejlett technológiai és hadiipari cégek körében érezhetően megnövekedett üzleti aktivitásnak volt köszönhető, amire hétfőn egy gigantikus cégfelvásárlás terelte rá a figyelmet - írja az MTI. Az United Technologies két héttel ezelőtt jelentette be a Rockwell Collins 30 milliárd dolláros felvásárlását, hétfőn pedig a Northrop Grumman közölte, hogy egy 9,2 milliárd dolláros ügyletben felvásárolja az Orbital ATX műhold technológiai céget. Az Orbital részvénye húsz százalékkal erősödött a hírre.

A piac nagy várakozással tekint a Fed kedd-szerdai monetáris politikai tanácsülésére, amitől részleteket remélnek megismerni a gazdaságösztönző céllal indított mennyiségi monetáris enyhítés során a jegybanki mérlegben felhalmozott 4,5 ezer milliárd dolláros kötvényállomány leépítésének az ütemezéséről. Kamatemelést ugyanakkor a mostani üléstől nem vár a piac, sőt az alacsonykamat-politika időbeni elhúzódására számít valamelyest, mivel "a céltól elmaradó infláció azt nem sürgeti" - írja az MTI.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK