Hétfőn a DJIA index 0,9 százalékos, az S&P index 1,3 százalékos, a Nasdaq index pedig 2,1 százalékos csökkenéssel fejezte be a kereskedést. Az árfolyamcsökkenés a technológiai részvényeket célzó profitkivételnek tulajdonítható. Az emelkedő kötvényhozamok függvényében a válságos időszak árfolyamértékben legnagyobb haszonélvezői, a technológiai részvények voltak, részvényeik árfolyamából kénytelenek leadni. A technológiai ágazatban bekövetkezett árfolyamesést a Tesla és a Merck részvények fékezték meg, gazdálkodásukra nézve kedvező híreknek köszönhetően.

A keddi árfolyamemelkedés az előző napi veszteségek pozitív korrekciójának tulajdonítható. A nagy technológiai cégek, az Apple, az Amazon.com, a Microsoft és az Alphabet részvények 0,2 és 0,9 százalékkal emelkedtek, és a Facebook részvénye is egy százalékkal korrigált felfelé az előző napi nagy veszteségéből.

Az olaj ára a hétfői több mint kétszázalékos emelkedés után tovább nőtt, a WTI 78 dollár felett 2014 novemberére jellemző árszintnél tart, a Brent pedig 2018 októberi szintnél. A Brent ára 64 százalékkal, a WTI ára 66 százalékkal áll az év eleji felett.

Az amerikai piacok nyitásakor a Brent nyersolaj ára hordónként 82,36 dolláron állt 1,35 százalékos emelkedéssel. A WTI ára 1,33 százalékkal emelkedett 78,65 dollárra.

A dollárnak a főbb nemzetközi fizetőeszközökkel szemben tartott árfolyama alapján kalkulált dollár-index az elmúlt héten 94 pont felett közel egyéves csúcsot állított be, majd csökkent. A jegyzés jelenleg 94,02 pont 0,26 százalékos napi emelkedéssel.

Az eurót 1,1590 dolláron jegyzik 0,23 százalékos gyengüléssel.

Az arany spot ára unciánként 1752,64 dollár 0,95 százalékos csökkenéssel - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!