A DJIA-30 index 0,10 százalék csökkenéssel kezdte a hétfői kereskedést, az S&P-500 index 0,14 százalékkal rekordszintre emelkedett, a Nasdaq Composite pedig 0,60 százalékkal nyitott magasabban, szintén rekordon.

Az S&P index 14 százalékkal jár év eleji értke felett, a DJIA és Nasdaq indexek pedig 12 százalékkal.

Az olaj ára csökkent, az amerikai kereskedési idő kezdetén a Brent 0,53 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 74,98 dolláron, a WTI ára pedig 0,47 százalékkal csökkent 73,70 dollárra.

Az eurót 0,10 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1921 dolláron, így nagy eséllyel több mint két százalékos gyengüléssel fejezheti be a hónapot a dollárral szemben.

Az arany spot ára 0,09 százalékkal csökkent unciánként 1780,05 dollárra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!