A Wall Street indexei öt egymást követő napi gyengülés után nagy veszteséggel zárták az elmúlt hetet: a DJIA 2,2 százalékkal, az S&P 1,7 százalékkal csökkent, a Nasdaq index pedig 1,6 százalékot veszített. A DJIA és az S&P index két hónapja, a Nasdaq egy hónapja a legrosszabb hetét tudja maga mögött - írja az MTI.

A kereskedés kezdete előtt a tőzsdén kívüli forgalomban egy százalékkal emelkedett az Apple részvénye is, miután pénteken 90 milliárd dollárt veszített el piaci tőkeértékéből egy versenyellenes magatartás vádjával ellene indított perben hozott bírósági döntés után.

Hétfőn az olajár egy heti csúcsra emelkedett. Az amerikai kereskedés kezdetén a WTI nyersolaj ára hordónként 70,57 dolláron 1,22 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben, a Brent ára pedig 0,95 százalékkal ment fel 73,61 dollárra.

Az eurót 0,19 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1782 dolláron, az arany spot ára 0,16 százalékkal unciánként 1790,30 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!