A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 420,22 ponttal, 1,68 százalékkal, 24 608,98 pontra zuhant.

Az S&P 500-as mutatója 36,22 ponttal, 1,33 százalékkal gyengült, és 2677,61 ponton fejezte be a napot.

QP | Quality Placement

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 92,45 ponttal, 1,27 százalékkal lett kevesebb, és 7180,56 ponton zárt.

Az Egyesült Államok a jövő héten 25 százalékos importvámot vezet be az acél és 10 százalékot az alumínium bevitelére - jelentette be Donald Trump amerikai elnök csütörtökön.

Trump az amerikai ipar képviselőivel tartott találkozóján a Fehér Házban kijelentette: újjáépíti az Egyesült Államok acél és alumíniumiparát. Szerinte az utóbbi évtizedekben egyes országok tisztességtelenül kereskedtek ezekkel a fémekkel, ezért megvédeni a hazai termelést az olcsó külföldi konkurenciától.

A bejelentést Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke sem hagyta szó nélkül.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!