A londoni FTSE-100 mutató 0,01 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,06 százalékos szerény mínusszal, a párizsi CAC-40 mutató 0,24 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,08 százalékos nyereséggel zárta a kereskedést.

A szaúdi olajlétesítményeket ért szombati támadás következtében a befektetői kockázatvállalási hajlandóságot csökkentették a geopolitikai feszültségek gazdasági hatásai miatti aggályok.

A nagyvállalatok között a nap egyik vesztese csaknem 10 százalékos mínusszal a német Zalando részvénye volt, miután a svéd Kinnevik befektető eladta az internetes áruházat üzemeltető vállalatban szerzett részesedését.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,19 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,05 százalék mínuszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,03 százalék emelkedést jelzett.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 3 dollár 24 cent (4,69 százalék) mínusszal, 65,78 dolláron állt.

Az arany unciánkénti ára 0,23 százalékkal, 3,45 dollárral 1514,95 dollárra emelkedett.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1063 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1029 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!