Olyan megoldás szükséges, mely nem hozza vissza az eredeti torlódásos állapotot, de a másik szélsőséget, az üres híd állapotát sem tartósítja, nem terheli értelmetlenül a környező úthálózatot és a környezetet – áll a szervezet közleményében.

Támogatjuk, hogy a hídon az autóbuszoknak és a kerékpárosoknak ne kelljen a dugóban araszolniuk, ehhez a használat "finomhangolása" szükséges: hajthassanak be úgy a civil autósok, ami még nem jár torlódással.

Hozzáteszik, indítványozzák, hogy a behajtásra jogosultak körére és a forgalmi rend részleteire független szakmai testület adjon javaslatot.

Álláspontjuk szerint a szavazásban feltett kérdésre, hogy "Közlekedhessenek-e autók a Lánchídon?" az "IGEN" szavazatok a megoldás irányát adják meg!

A forgalmi rend részleteit pedig a szakemberek kell, hogy meghatározzák.

Felkérik a Magyar Mérnöki Kamarát, a Magyar Urbanisztikai Társaságot, a Közlekedéstudományi Egyesületet, a Magyar Útügyi Társaságot és a Budapesti Műszaki Egyetemet, hogy a delegáltjaikból alakított független szakmai testület útján határozzanak meg olyan élhető kompromisszumos megoldást, mely környezetkímélő és a közlekedés minden résztvevőjének egyaránt megfelel.

Már a kanyarban a Lánchíd felújítása: a járdák is a helyükre kerültek

Gyorsan haladnak a föld alatti és a Lánchíd környezetében végzett munkák. Utolsó szakaszához érkezett a járda felújítása, korszerűsítik a lejutást, felkerülnek a korlátok, de a kerékpárosok útvonalának kivitelezése is jó tempóban zajlik. Bővebben>>>

Karácsony Gergely továbbra is kitiltaná az autókat a Lánchídról

A főpolgármester szerintLánchíd jelenlegi forgalmi rendje teremtheti meg a lehetőségét az érintett területek zöldítésének, ezért kellene maradnia a Lánchídon az eddigi korlátozásnak

A Lánchíd új – a közösségi közlekedést, a „szelíd” közlekedési módokat és a gyaloglást segítő – szerepe teremti meg annak a lehetőségét, hogy zöldítsék a belváros érintett részét a budai és a pesti oldalon is – mondta Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn budapesti sajtótájékoztatón, amelyen az erre irányuló fejlesztések látványterveit is bemutatták.

A főpolgármester emlékeztetett, a Lánchíd felújításához kapcsolódóan új forgalmi rendre tettek javaslatot. Javasolják, hogy a rekonstrukciót követően is maradjon meg a jelenlegi forgalmi rend, amely szerint a hidat a BKK járatai, a taxik, valamint a kerékpárral, a motorkerékpárral és a segédmotoros kerékpárral közlekedők használhatják, a személy- és egyéb gépjárművel közlekedők az ideiglenes forgalmi rend értelmében nem mehetnek a hídra.

Jelenleg folyik egy közéleti vita arról, hogy milyen forgalmi rend legyen a Lánchídon és ezen keresztül van egy nagyon fontos társadalmi párbeszéd arról: mi az a jövőkép, amit Budapest a fővárosiakkal közösen szeretne megvalósítani

— jelentette ki Karácsony Gergely, aki közölte azt is, hogy a Lánchíd felújítása határidőre elkészül.

Közben a kormány besokallt: visszaköveteli a Lánchidat

Fidesz budapesti szervezete, szerintük a kormány azzal a feltétellel adta a pénzt a hídra, hogy 18 hónapnál tovább nem korlátozzák a járműfogalmat.