Újabb milliárdos ingatlant vásárol a magyar állam

Hosszas huzavona után a fővárosi önkormányzat eladja a Bálna Budapest épületét a magyar államnak, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek - adta hírül a fővárosi közgyűlés jövő heti ülésére benyújtott előterjesztésre hivatkozva a hvg.hu.
Domokos Erika, 2019. március 22. péntek, 17:12
Fotó: Napi.hu - Földi D. Attila

A szerződés készen van, már csak rá kell bólintania az önkormányzat (fideszes többségű) közgyűlésének március 27-én. A vételár 11,2 milliárd forint plusz 3 milliárd forint áfa.

Az üzletek bérleti szerződései hatályban maradnak, csak bérbeadóként az állam lép az önkormányzat helyébe - olvasható a cikkben.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter 2017 novemberében jelentette be, hogy az állam megveszi a Bálnát - a Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter által felügyelt, 2016-ban létrehozott - Magyar Turisztikai Ügynökségnek. Közben a fővárosi önkormányzatnak folyamatban volt az épület értékesítésére kiírt pályázata, de azon végül senki nem adott be ajánlatot.

A Magyar Nemzeti Bank is érdeklődött az ingatlan iránt, akkori közlése szerint oktatási, kiállítási helyszínként hasznosíthatták volna, de az állami vásárlás tervére hivatkozva mégsem adtak be ajánlatot.

HOZZÁSZÓLÁSOK